Как да инсталираме Widnows XP / Windows Vista / Windows 7 от USB

Здравейте!В тази статия ще ви опиша подробно как да инсталирате Windows XP от USB носител - flash памет, card reader и други. Може би с публикацията си ще бъда полезен на тези, които искат да инсталират компютър без CD-ROM ( като EEE PC или просто PC с неработещо CD ). Така нека започнем...ето какво ще ни трябва:

• Диск с Windows XP или негово .iso .

USB flash-ка минимум 1GB или кард рийдър с 1GB карта с памет

След като сте си набавили необходимите неща може да започнете.

Първо - сваляте програмата (няма нужда да се иснталира) и е разархивирате.

Второ - стартирате WinToFlash.exe

Появява се този прозорец:На него цъкате зеленото тикче за да стартирате съветникът за прехвърляне на данните от Windows-a към USB-то.Следващия прозорец, който се появява е началният на съветникът, на който цъкате Следващ > ( NEXT > ). Стигаме до стъпката където трябва да зададем основните параметри, а именно източникът с Windows XP и USB-то.В първото поле избирате буквата на CD-ROM-a , ако инсталирате от него или буквата на Mount-натия Windows.Цъкате Следващ > ( NEXT > ) и изчаквате съветникът да свърши всичко сам.

След като е готово натискате Изход ( EXIT ) и вече USB-то е Bootable - готово да инсталира Windows XP.

Следва самата инсталация!Слагате USB-то, в който и да е USB Port и рестартирате компютъра(Уверете се,че вашето дъно поддържа BOOT от USB и съответно е включена тази опция), натискате клавишът, с който се стартира Boot менюто(за всяко дъно е различно - F11,F10,F8,ESC ) и избирате USB-то (което може да бъде USB-HDD, USB-Zip, Removable device и други).След като сте избрали да Boot-нете от USB-то се появява този екран:На него цъкате долната опция (посочена със стрелка).Ще видите екрана, в който WINDOWS зарежда драйвъри и други докато не Ви отведе до менюто където ще изберете къде да го инсталирате и съответно да форматирате този дял.След като форматира и копира файловете компютъра ще се рестартира и вие трябва отново да Boot-нете, но този път да изберете горната Опция (2.) . От там нататък инсталацията продължава както обикновено.Надявам се да съм ви бил полезен!

13 коментара:

Анонимен каза...

По този начин мога да инслирам и Windows 7 нали?

Николай Гайдаров каза...

Да ще може да се инсталира и Windows 7 по този начин.

Анонимен каза...

а може ли след това да се качи и друга информациа(фаилове на други програми за допълнителна инсталация- плеари, кодеци, офиспакети) на флашката които да се инсталират след това отделно, а не автоматично с Уиндоуса, или това ще повреди бутващата флашка да не може да инсталира Уиндоуса?

Анонимен каза...

здравеите,и аз да задам един въпрос,
мога ли да си инсталирам Win7 на USB и от там да
стартирам Windows без да е инсталиран на Laptop,
като се има в предвид че на Laptopa е инсталирана Vista???

Анонимен каза...

Мисля че неможе или ако може ще действа само на компютъра на който си го инсталирал заради настройките по подразбиране който си инсталира според всяко дъно

Анонимен каза...

Леле, човек, направо ми спаси живота! Благодаря за статията.

Unknown каза...

evala za informaciqta
ima li dana koito ne podarjat instalaciq 4rez usb?

Георги Георгиев каза...

Благодаря много ,невероятно ценна програмка.Стана супер за инсталацията на WIN7 на мини лаптоп ,който нямаше DVD ROM.

Анонимен каза...

of dali shte stane na komp deto e mn star pishete na skype andreas.ahmadie

Анонимен каза...

Много ценна статия. Благодаря на автора за отделеното време.

Анонимен каза...

Изключително полезно. Програмката на български,инструкцията подробна, просто нямам думи. Процеса протече по вода от първия път и резултата е без грешки (Чисто нова инсталация на ХР). Браво.

Анонимен каза...

Абе купете си за шейсетина лева едно US CD-ROM и не се занимавайте с глупости.Единствения проблем е, че инсталацията върви малко по-бавно от нормалния CD-ROM,но пък нетбуците нямат такъв.

Unknown каза...

Имам лаптопи Dell Latitude D400 и Dell Latitude D410, пробвах сички тия неща и още.... И пак не иска да захапе исото, преди са имали OS Linux, ПОМОЩ!

Публикуване на коментар